KIROPRAKTIK // HUND & KATT

HAASTRUPVET

Känner du igen något av detta......

 

 

-Min gamla hund har svårt för att gå upp/ner för trappan

-Min hund har kända problem som artos eller spondylos

-Min hund har en konstig hälta som kommer och går, ingenting syns på röntgen.

-Min hund är osymmetrisk, den sitter snett och snurrar alltid åt samma håll

-Min hund verkar inte lika rörlig som tidigare

-Min hund är inte lika glad och aktiv längre

och mycket mer.....

 

Då kan det vara dags att gå till kiropraktorn. 

 

Min katt......

-hoppar inte längre på fönsterbrädan

-reagerar när jag klappar den

-har opererats

-är inte lika aktiv som tidigare

När du kommer med din katt på första besöket, gå vi igenom det du tycker har ändrats. Jag gör alltid en vanlig veterinärundersökning innan den kiropraktiska behandlingen, och kan rådigiva ifall mer utredning behövs.

 

 

 

Hundar och kiropraktik

 

Hur går det till?

Den kiropraktiska behandlingen är en lugn och skön behandling för din hund. Det är viktigt att besöket får ta den tid det behöver för att din hund ska kunna koppla av. Första besöket tar 45-50 minuter, och vi går igenom de problem du som djurägare upplever att din hund har. Jag gör alltid en vanlig veterinärundersökning vid första besöket innan kiropraktisk undersökning och behandling.

Jag vill se hunden röra sig i skritt, bl.a. bedömer jag steglängden, hur ryggen rör sig och om det är någon synlig hälta. Ibland gör jag en liten video för att kunna kolla extra noga.

Den kiropraktiska behandlingen börjar med att jag känner igenom hundens rygg och nacke. När jag har  fått en uppfattning av var den nedsatta rörligheten är, behandlar jag med ett litet mjukt tryck i en bestämt vinkel i förhållande till leden. 

Efter en kiropraktisk behandling, är det vanligt att hunden blir trött. Låt den därför vila dagarna efter, ffa. om den jobbar som tex. jakthund eller med bruks/agility.

 

 

Valpar

 

Att behandla valpar med kiropraktik kan vara en riktigt bra ide. De kan vara ganska hårdhänta mot sina syskon, och små låsningar i ryggen kan lätt uppstå. 

 

Tänk på att valpar måste vänja sig vid att gå i koppel. Om valpen har halsband på sig, är det en stor påfrestning på halskotorna när den drar/rycker. Att gå med sele är att föredra.

Jakthundar

 

Oavsett vilken typ av jakthund du har, kan det vara bra att behandla den med kiropraktik några gångar per år. Det säkertställer att alla muskler och leder fugerar optimalt, vilket minsker risken för skador när jaktsäsongen pågår.